top of page

Portfólió

A modern élet kíméletlen tempójában a természettel való kapcsolatunkat gyakran háttérbe szorítja a városi betondzsungel által ránk kényszerített rutin, ami miatt elszakadunk az élővilág megnyugtató ölelésétől. Pedig éppen a természet ölelésében találjuk meg a vigaszt és a megújulást, ami emlékeztet a minket körülvevő világhoz fűződő belső kapcsolatunkra. Ez a vágyott kapcsolat és a természet gyógyító érintése ihlette a selyemszobrokat.
 
A szobrok a formai és szerkezeti szempontból a hagyományos textilművészet határait feszegetik. Minden egyes aprólékosan kidolgozott szobor az anyag formálhatóságát megcsillantva integrálja a finom növényi mintázatokat, miközben harmonikus egységet teremt az élővilág szépsége és a művészi önkifejezés között. A piézés kifinomult felületalakító ritmusa, csíkos mintázata elbűvölő mélységet és textúrát kölcsönöz Földi Kinga munkáinak, hozzájárulva az egyedi stílusát meghatározó aprólékos és rétegző esztétikához.

Kinga e szobrok birodalmán belül egy szemlélődő utazásra invitálja nézőit, mély
kapcsolatot teremtve a természeti világgal. Munkái az emberek és a természet közötti finom egyensúly újra felfedezésére hívja a szemlélőt, a selyem eleganciáját a növényi motívumok időtlen szépségével összefonva.

blossom silk sculpture

A magukkal ragadó művek a természeti világ szépségével való újrakapcsolódásra ösztönöznek, és arra, hogy a modern élet rohanó tempója
közepette magunkhoz tudjuk ölelni a benne rejlő nyugalmat.

bottom of page